
Syrop śliwkowy korzenny
powstaje z zasypanych cukrem śliwek z dodatkiem goździków, cynamonu oraz imbiru. W jego smaku wyraźnie wyczuwalna jest nuta trzech ostatnich składników. Syrop śliwkowy korzenny Krokus sprawdza się świetnie w chłodne wieczory, można powiedzieć, że aż pachnie jesienią lub zimą. Po dodaniu do herbat lub deserów rozsiewa piękny aromat. To doskonały składnik grzańców, win oraz piw. A jeśli łamie Was w kościach – wystarczy rozcieńczyć go w wodzie z cytryną.
Skład:
Składniki: sok ze śliwek (51%), cukier, przyprawy korzenne (2,3%): goździki, cynamon, imbir.
Wartość odżywcza na 100g produktu |
|
Wartość energetyczna |
896 kJ/214 kcal |
Białko |
0,7 g |
Tłuszcz |
0 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
52 g |
– w tym cukry |
49 g |
Sól |
0 g |