

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris).
Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo.
Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.
Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Pepsyna:
Betaina:
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 kapsułka dziennie w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
MedicaLine